Het Reestdal: een schitterende en mysterieus stukje natuur. Het riviertje de Reest kronkelt zich een weg door een streek waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. De natuurgebieden rond de Reest, die door het Drents Landschap en Landschap Overijssel beheerd worden, zijn uniek. Te midden van de hooilanden, akkertjes, heidevelden en bossen komen veel bijzondere planten en dieren voor.

Het Reestdal ligt op de grens tussen de provincies Overijssel en Drenthe, de veenbeek de Reest markeert de provinciegrens tussen beide provincies. Het Reestdal is grofweg in te delen in drie kerngebieden met elk een eigen gezicht. Rond IJhorst-De Wijk bevinden zich de landgoederen langs de Reest. In Oud-Avereest-Rabbinge staan veel karakteristieke boerderijen en bevinden zich esgehuchten met hooilanden, essen, hakhoutbos, heide en vennen. Het Staphorsterbos is een groot aaneengesloten bosgebied met heide en vennen. Hier is ook een zwem- en speelvijver voor gezinnen met kinderen.

IJhorst heeft een oude dorpskern met kerk vlakbij de Reest. Richting Meppel is recent een uitkijktoren geplaatst die een prachtig uitzicht biedt op de natuurlijke kronkels van de Reest. Binnen 5 km van onze B&B zijn drie restaurants aanwezig, twee locaties voor wijnproeverijen, een shitake kwekerij die bezocht kan worden, een manege, een sauna, een blauwe bessen kwekerij, kunst exposities, enz.